Sommerhøjskole

Sommerhøjskolen i Jyderup 2019

(højskolen er opfyldt - der er ikke flere pladser i år).

Tirsdag d. 25. juni

Kl. 10.00 - 12.00: Andreas Christensen: Nu står verden ikke længere.

Kl. 13.00 - 15.00: Hanne Karhula Vesth: Hvad samler, hvad skiller?

Onsdag d. 26. juni

Kl. 10.00 - 12.00: Poul-Henrik Jensen: Livet koster livet. Om vores evne - eller mangel på samme - til at leve vores liv.

Kl. 13.00 - 15.00: Henriette Pedersen: Hvad er dom?

Torsdag d. 27. juni

Kl. 10.00 - 12.00: Mathias Kryger: Hvad kalkmalerierne fortæller.

Kl. 13.00 - 14.00: Trio Kokadore giver koncert i Jyderup Kirke.

Tilmelding

Højskoledage er for alle med interesse for kultur, historie, litteratur, kirke, kristendom, en god fortælling og et godt samvær ved bordene i Sognegårdens sal. Her kan man møde spændende foredragsholdere, som har noget på hjerte til berigelse og fordybelse. Som fast ledsager har vi naturligvis Højskolesangbogen.

Sommerhøjskolen er et samarbejde mellem De ni sogne. Deltagelse i de tre dage koster 550 kr. Dette inkluderer frokost alle tre dage, samt koncerten den 27. juni. Drikkevarer medbringes eller købes i Sognegården.

Tilmelding kan først ske fra 1. marts! Skriv til Jyderup Kirke på jyderup.sogn@km.dk, mrk.: Sommerhøjskole. Betaling sker på bankkonto i Nordea: Reg.nr. 2190 Kontonr. 6884 182 709. Der kan først betales, når man har fået bekræftet sin tilmelding. Husk at opgive navn, adresse og telefonnummer. Deltagerantallet til sommerhøjskolen er begrænset til 70 personer, og tilmeldingerne ekspederes i den rækkefølge, de indgår. Man er først tilmeldt, når deltagergebyr er indbetalt. I tilfælde af aflysning tilbagebetales det indbetalte fuldt ud, og tilmeldte vil få besked senest en uge før sommerhøjskolens start.

Tilmelding kan først ske fra 1. marts, og sidste tilmeldings- og betalingsfrist er 1. juni.

Foredragsholdere:

Andreas Christensen Andreas Christensen er sognepræst på Nørrebro i København og stabspræst ved Forsvarsakademiet. Han vil tegne et portræt af den sikkerhedspolitiske situation i dag. Er verden i opløsning eller knager den bare?

Hanne Karhula Vesth Hanne Karhula Vesth er sognepræst og har studeret islam og boet i Mellemøsten. Hun fortæller om, hvordan islams hellige skrifter taler om kristne, jøder og kvinder. Hvordan tænker og taler vi om hinanden?

Poul-Henrik Jensen Poul-Henrik er forstander på Jyderup Højskole. Han elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet som diplomjournalist og læser historie. Han har arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst og musik.

Henriette Pedersen Henriette Pedersen er sogne- og sygehuspræst i Aalborg. Hun vil prøve at komme begrebet ’dom’ nærmere via gamle kirkefædre og moderne forfattere. Hvad betyder det egentlig, når vi i trosbekendelsen siger, at Jesus vil komme ”at dømme levende og døde”?

Mathias Kryger Mathias Kryger er uddannet kunsthistoriker og ansat som kunstanmelder ved dagbladet Politiken. Han har besøgt danske kirker for at finde ud af, hvad kalkmalerierne fortæller om den tid, de er skabt i - og om os i dag.

Trio Kokadore De tre musikere i Trio Kokadore er Therese Adorján Ankjær (cello), Jesper Adorján Ankjær (klaver) og Per Egholm (saxofon). En musikalsk leg med længselsfulde toner. De spiller bl.a. musik af Jan Johannson og Keith Jarret