Sognepræst, Asbjørn Hansen: 61272846
Koncerter

Sommerkoncert i Hjembæk Kirke

Vokalselskabet GLAS

Søndag den 20. juni kl. 16.00

Vokalselskabet GLAS er en gruppe af sangere, som optræder acapella – dvs. uden akkompagnement af instrumenter. Gruppen består af seks markante kvindestemmer: Ania Rybacka, Katrina Petersen, Johanne Bådsgaard Lange, Tine Refsgaard, Else Schantz, Juutilainen og Maria Kynne.

De har rødder i Danmark, Finland, Færøerne, Ungarn og Polen. Ensemblet blev grundlagt i 2001. Sangerne fandt oprindeligt sammen omkring en fælles passion for bulgarsk folkesang. Siden er ensemblets vokale kendetegn brugt i så forskellige sammenhænge som opera, verdensmusik, folkemusik samt eksperimenterende rock og pop.

Ensemblet klinger som ét instrument, og med dets kaskader af klangfarver er GLAS et særligt vokalensemble, som udvider rammen for, hvad a cappella-folkesang er.

Vokalselskabet GLAS har ingen dirigent og ingen noder med sig på scenen. Sangerne optræder med deres åbenlyse musikalitet og indgående kendskab til musikken og til hinanden. GLAS indtager koncertrummet ved at placere sig forskellige steder i rummet i løbet af koncerten, og sangerne kommer således tæt på publikum undervejs. Det er et smukt skue og samtidig en overvældende musikalsk oplevelse. Der er gratis entre.